• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,20
  • EURO
    35,08
  • GRAM ALTIN
    2472,34
  • ÇEYREK ALTIN
    4067,43
  • BITCOIN
    2153648,71

VALİ VE BAŞKAN DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

VALİ VE BAŞKAN DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
621 Görüntülenme
02 Ekim 2020-15:28

Esnaf ve vatandaşlara Maske, Mesafe ve Temizliğin ne kadar önemli olduğuna dair bilgiler veren Başkan ve Vali salgınla mücadelede  “dayanışma” olgusuna dikkat çekti.

 

İçişleri Bakanlığı’ın 81 il de uyguladığı genelge kapsamında denetimlerine devam eden Vali Şehmus Günaydın ve Başkan Büyükkılıç, İstasyon Caddesi, Gevher Nesibe Mahallesi, Düvenönü ve Millet Caddesi gibi şehrin en kalabalık olan yaşam alanlarında vatandaşlarla görüştü ve pandemi tedbirlerini yerinde gördü.

 

Kayseri Valiliği önünde açıklamalarda bulunan Vali Şehmus Günaydın, denetimler yaparak gerekli önlemleri anlattıklarını söyledi.

Bu denetimin diğer denetimlerden farklı olduğunu söyleyen Vali Günaydın, “Bugün tüm kamu kurumları,Stk’lar, muhtarlarımızda bu denetimlerde görev alarak vatandaşları bilgilendirecekler” dedi. 

Daha önce yaptıkları 15 günlük evden çıkmama çağrısının sonuç verdiğini belirten Günaydın, Vatandaşların uyarılara çok büyük oranda kulak verdiğini dile getirdi. Günaydın, vatandaşlara çağrımız olmuştu. Bu çağrılarımıza çok büyük oranda uyulduğunu gördük. Olumlu işaretler olduğunun da geçen hafta altını çizerek ilimiz için riskin devam ettiğini ve bizim daha fazla çalışmamız gerektiğini, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymamız gerektiğini belirtmiştik” dedi.

Günaydın, vatandaşların önemli kısmının maske takmaya özen gösterdiğini, kurala uymadığı tespit edilen bazı işletmelere ise cezai işlemler uygulandığını ifade etti.

Bazı işletmeler kuralarla uyulmadığına da dikkat çeken Vali Günaydın, “Bazı işletmeler Sağlık Bakanlığı‘nın kurallarına uyulmadığını maalesef  tespit ediyoruz. istemeyerek olsa bile bu konuda cezai işlemleri faaliyete koyuyoruz” diye konuştu.  

İl Hıfzıssıhha Kurulunun hafta içinde önemli kararlar aldığını aktaran Günaydın, şunları kaydetti: "En önemli risk alanlarımızdan biri pazarlardı. Pazarlarda hepimiz değişik zamanlarda gerek tebdili kıyafet gerekse açıktan denetim yapıyoruz. Bu denetimlerde ihlal tespit edildiğinde gerekli cezai işlemleri yapıyoruz. Son olarak Kocasinan ve Melikgazi ilçelerinde yapılan denetimlerde bir pazarı seyreltme kararı aldık. Yani pazarın yarısı bir hafta, yarısı diğer hafta gelecek. Bu kurallara uymama durumu devam ettiği sürece bazı pazarları süresiz kapatmayı da değerlendirebiliriz. Çünkü vatandaşlarımızın ve pazarcı esnafımızın sağlığı bizim için çok önemli.

Yaptığımız çalışmalarda bazı pazarcı esnafının maske takmadığını da tespit etik. Hıfzıssıhha Kurulu şöyle bir karar aldı. Bundan sonra pazarlarda maske takmadığı tespit edilen esnaf birinci seferde pazardan ihraç edilecek. İkinci maske takmama ihlalinde ise 3 hafta pazara alınmama cezası verilecek. Üçüncü maske ihlalinde de o pazarcı arkadaşımıza süresiz pazara alınmama cezası verilecek."

“Rehavete düşmeyelim, tedbiri elden bırakmayalım” diyerek vatandaşlarla tek tek konuşan Başkan Büyükkılıç, dayanışma içerisinde çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: “ Sayın Valimize bu gayretinden dolayı bizlerde Kayserililer olarak minnet duyuyor, teşekkür ediyoruz. Dayanışma içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm kurum ve kuruluşlar, bu dayanışma içerisinde bu çalışmaları yapıyor. Amacımız bilinçlendirmek,  ceza yazmak suretiyle onları sıkıntıya sokmak değil. O açıdan biz Kayserili hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Bizleri mahcup etmiyorlar. Kurallara uyuyorlar. Rehavete düşmeden, tedbiri elden bırakmadan önümüze bakacağız. İşimize bakacağız. Şehrimizi daha iyi konuma getirmek için gayret göstereceğiz. Sağ olun. Var olun”

Salgınla mücadele kapsamında hassasiyetle ve kararlılıkla ilerlediklerini kaydeden Vali Şehmus Günaydın ise, “Biraz gevşeme bir rehavete kapılma bize pahalıya mal olabilir. Bizler bu faturayı ödemek istemiyoruz. Bizler kurallara uyarak, rehavete kapılmadan tedbirleri sıkı sıkı tutarak hassasiyetle ve kararlılıkla yolumuza devam edersek inşallah daha az vakayla karşılarız. Bugüne kadar bize destek veren belediyelerimize, kamu kurumlarımıza, sağlık çalışanlarımıza, emniyetimize, jandarmamıza ve özellikle basın mensuplarına çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Günaydın, sigara içerken maskesini indirenlere de para cezası uygulandığını aktardı.

Açıklamanın ardından Sahabiye ve Düvenönü mahallelerinde denetime katılan Günaydın, esnafa maske, mesafe ve temizlik uyarısında bulundu.

Çay ocaklarını ve dükkanları denetleyen Günaydın, esnaf ve çalışanlara alınan tedbirlerin önemini anlattı.

Bir esnafın maske takmadığını gören Günaydın, ceza kesilmesi talimatını verdi. Denetimler sırasında Cumhuriyet Meydanı'nda da sigara içerken maskesini çıkartan bir kişiye para cezası uygulandı. -GA-(GİZEM ABATAY)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft