• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,35
  • EURO
    34,84
  • GRAM ALTIN
    2393,53
  • ÇEYREK ALTIN
    3937,15
  • BITCOIN
    2030285,36

ZAFER BAYRAMI'NDA KAYSERİ PROTOKOLÜ RESEPSİYONDA BULUŞTU

 ZAFER BAYRAMI'NDA KAYSERİ PROTOKOLÜ RESEPSİYONDA BULUŞTU
584 Görüntülenme
31 Ağustos 2021-14:00

 ZAFER BAYRAMI'NDA KAYSERİ PROTOKOLÜ RESEPSİYONDA BULUŞTU 

Kayseri Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nda  düzenlenen resepsiyona, Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Aziz Adalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Emniyet Müdür Kamil Karabörk, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, protokol üyeleri, gaziler ile şehit ve gazi yakınları katıldı.

Resepsiyonda konuşan Vali Şehmus Günaydın, "Ağustos ayı aziz milletimiz için çok önemli. Çünkü ecdadımızın Ağustos ayında kazandığı nice zaferler bizleri kutlu yürüyüşümüzde güçlü kılan destansı zaferlerdir. Malazgirt zaferimiz, 30 Ağustos zaferimiz Ağustos ayında ecdadımızın büyük fedakarlıklar ile büyük kahramanlıklar ile kazandığı zaferlerin adıdır” dedi.

Türkiye'nin 30 Ağustos Zaferi sonucunda bugünlere geldiğini söyleyen Memduh Büyükkılıç, " 19 Mayıs 1919'da başlayıp, 1922 yılının 30 Ağustosunda Zafer Bayramı olarak nitelendirilen bir meydan muharebesinin sonucunda bu ülke bugüne gelmiş, ardından Cumhuriyetimiz ilan edilmiş, ardından da gerçek manada bağımsızlığımızı sağlamak için de savunma sanayinde özellikle bu günlerde çalışmalar yapılmaya devam edilmiş, ediyor." ifadelerini kullandı.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de, "Çocukluğumuzda kutladığımız milli bayramları hep hatırlarız. Büyük bir coşku ve heyecan içerisinde sabah içimiz içimize sığmadan kalkar bayram alanlarına giderdik. Hiç bir şey değişmedi" diye konuştu.

Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın ise, Ağustos ayının Türk Milletinin şaha kalktığı bir ay olduğunu belirtti.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış’da 30 Ağustos Zafer Bayramının bağımsızlığın simgesi olduğunu kaydetti.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise, "Bizim Anadolu coğrafyasına bundan bin yıl öncesinde Malazgirt Zaferi ile birlikte bu coğrafyayı vatan edilişimizin denk geldiği zaman Ağustos ayı ve bundan 99 yıl öncesinde de büyük bir zaferle yeniden bu topraklarda kalışımızı mühürlediğimiz tabiri caiz ise adını koyduğumuz bir zaferdir 30 Ağustos" dedi.

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan’da, 30 Ağustos’un Cumhuriyetin temlellerinin atıldığı tarih olduğunu belirterek, “Birlik ve beraberlik içerisinde nelerin bertaraf edilebileceğinin gösterildiği gündür. Emanet emin ellerdedir” şeklinde konuştu.

Ak Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu da, "Şu anda ülkemizde 30 Ağustos coşku ile kutlanıyor. 30 Ağustos olalı 99 yıl olmuş. Dünya arenasındaki devletlere baktığınız zaman belki de birçoğunun ömrünün 3 katıdır” ifadelerini kullandı.

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ise, son derece gururlu ve mutlu olduklarını belirterek, “Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Allah birliğimizi daim eylesin” dedi.-ed-(haber merkezi)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft